دکتر سعید وافقی ، دبیر انجمن داروسازان ایران در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: کشور به لحاظ وجود گیاهانی که قابلیت استفاده دارویی دارند ، غنی است چرا که جغرافیای کشور به گونه ای است که انواع آب و هوا در نقاط مختلف کشور وجود دارد بنابراین امکان رویش گیاهان مختلفی فراهم شده اما هنوز این گیاهان دارویی سازماندهی نشده اند.
وی اظهار داشت: در برخی موارد این گیاهان با عصاره گیری آن تبدیل به دارو می شوند اما متاسفانه بخش زیادی از این گیاهان دارویی در کشور برای استخراج ماده دارویی به صورت ماده خام و با قیمت بسیار پایین به کشورهای دیگر صادر می شود و با قیمت چندین برابر به ایران وارد می شود.
دبیر انجمن داروسازان ایران تصریح کرد: در صورتی که تعداد مناسبی از این کارخانه های تولید کننده گیاهان دارویی در کشور ایجاد شود ، این داروها به صورت رسمی در اختیار بیماران قرار داده خواهد شد.
وی تاکید کرد: هزینه کشت و برداشت این نوع گیاهان بسیار زیاد است بنابراین قیمت تمام شده داروی تولیدی از این گیاهان برای بیماران بسیار زیاد خواهد بود به همین علت لازم است که تسهیلات و وام های کم بهره در اختیار داوطلبانی که متقاضی فعالیت در در زمینه هستند ، قرار گیرد.
واقفی تصریح کرد: هم اکنون کشورهایی نظیر آلمان به میزان 50 درصد ، فرانسه به میزان 30 درصد و کشورهایی آسیایی نظیر چین و هند به میزان زیادی از داروهای گیاهی استفاده می کنند.
نظر شما